Новинка

новинка

Online Life Academy (OLA), или Онлайн Академия на Живота, e основана през юли, 2016 г. от психотерапевта Кремена Станилова, с желанието и амбицията този сайт да произвежда висококачествена, проверена, лесно достъпна и разбираема информация за основните житейски умения, които рядко са преподавани в училище.

Прочети ощеМъдринка

'Онова, което лежи зад нас, и онова, което лежи пред нас, е малка част от онова, което е вътре в нас.' Емерсон


'Бог е винаги у дома си. Хората сме тези, които сме излезли оттам .' М. Екхарт

imagetwokk

ПСИХОТЕРАПИЯ & КОНСУЛТИРАНЕ

imagetwokk

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

В Холистично студио „РЕА” може да намерите услуги, които осъществяват връзката и цялостта на тялото, ума и душата, като по този начин работят в посока на възстановяване на психотелесното здраве.

Целта на една холистична психотерапия е да се подсили и разшири капацитета на човек да разреши емоционалните проблеми в личен план  - като взаимоотношение със себе си или взаимоотношения в интимната връзка, както и проблемите в професионален  или обществен план.

Едни от силните страни в работата ни е успешната работа с тревожни, депресивни или тревожно-депресивни състояния, както и с проблеми във взаимоотношенията.

В основата на работата ни стои психотелесният подход и работа с тялото и телесните блокажи, които задържат здравите поведения, насочени към удовлетворителни взаимоотношения.

Фундаментът на работата ни е Терапията на петте движения, която е насочена към възстановяване на здравите поведения и спрявяне с последиците от задържането им. И като резултат на това, възстановяване на чувството за живост и енергичност в тялото, лекота в душата и намиране на духовен смисъл.

  • Каква е разликата между психотерапията и консултирането?

И двете, психотерапията и консултирането, целят да предоставяят едно обективно огледало за настоящия проблем на клиента и да създадат една сигурна среда, в която човек да развърже затегнатите възли в живота си, както и да експериментира с нови модели на поведение, които да приложи в реалния си живот.

Консултирането е по-краткосрочна интервенция, насочена към намиране на решение или удачен курс на действие в конкретна ситуация.

Психотерапията е насочена към по-дълбинно осъзнаване на корена на проблема, и поради тази причина може да изисква едно по-продължително взаимодействие с клиента.

  • Каква е разликата между традиционните психотерапия и консултиране и психотелесната терапия?

Традиционните психотерапии са ориентирани към лявата половина на мозъка, която е свързана с разговорни техники, въздействащи върху съзнателния контрол, който мозъка оказва. Но тъй като емоциите ни са свързани с дясната мозъчна половина, а тя от своя страна и с несъзнателните телесни контракции, които се случват в тялото ни при натрупан стрес, неудовлетворителни изходи от една или друга ситуация, както и при персистиращи физични или психични състояния, психотелесният подход е един по-дълбинен и по-резултатен подход.

Психотелесната терапия използва техники, въздействащи на дясната мозъчна половина, която отговаря за емоционалните ни реакции и спомени. Най-точният вход за освобождаване на несъзнателните ни травми  и блокираната енергия ведно с тях, е тялото, което се случва чрез телесните преживелищни техники.  Вярваме, че тялото е нашият несъзнателен ум и затова работата ни акцентува върху него. Като освен това включваме и техники, които са приоми на традиционните терапии. Именно поради тази причина, подходът ни е интегративен и холистичен, насочен към всички нива на нашето съществуване: ум, тяло, душа и дух.

Често освен психотелесните психотерапевтични техники, препоръчваме и курс със специално подбрани масажи за възстановяване на блокиралите телесни участъци и възстановяване на естествения жив, вибриращ поток от енергия, която ни е нужна за пълноценен ежедневен живот.

ФОРМИ НА ПСИХОТЕРАПЕВТИРАНЕ

ИНДИВИДУАЛНА ПСИХОТЕРАПИЯ

В индивидуалните сесии се срещаме с характеровите си лимити. Работим с причините за симптома.Чрез разговор и преживяване през тяло. Често с включване на цветни есенции на Д-р Бах за отболкиране на потиснати емоции, които са в основата на симптома на тялото и душата. Защото тяло, ум и душа са свързани и най-прекият път към здравето на душата е мъдростта на тялото.Това е психотелесна терапия.

Повече инфо за принципите на психотелесната терапия може да намерите в този сайт в рубриката За психотерапията в основното меню.

ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ

В така наречените Групи за предизвикателства в четири часа се срещаме със себе си. С другите. Със себе си в другите. Защото другите са наши огледала. Разговаряме. Преживяваме.Танцуваме.Смеем се. Плачем. Викаме. Мълчим. Отново се смеем. Хапваме вкусна храна. И си тръгваме по-богати с опит от преживяното.

СЕМИНАРИ, УЪРКШОПИ И РЕТРИЙТИ

Провеждат се в рамките на няколко дена извън студиото. Те са форма на групова терапия с по-пълно и интензивно потапяне в терапевтичния процес.

Холистично студио Реа

Прочети още


Магазин за книги,
  обучения  и дигитални
  продукти


Therapies

for English speaking people